Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kiedy bede mogl sluchac radio polskastacja w android  (Przeczytany 1769 razy)
darki05
Newbie
*

Zobacz profil Email
« : Grudzień 01, 2010, 05:00:14 »

Kiedy bede mogl sluchac radio polskastacja w android?
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzień 06, 2010, 02:01:23 »

Najprawdopodobniej w styczniu 2011r.
gratrzu
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2010, 03:26:47 »

juz mozna sluchac..
jest kilka programow ktore pozwalaja odbierac streaming jak cheerry rplayer, winamp tez powinien
ale rzeczywiscie by sie przydalo cos dedykowanego od PS na androida
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2011, 05:25:22 »

Kiedy bede mogl sluchac radio polskastacja w android?

Prace są juz w fazie koncowej Mrugnięcie
progosu
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 30, 2011, 11:09:03 »

Wiadomo już coś?
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2011, 02:37:32 »

Trwają testy. Niestety na niektórych modelach jest problem (Samsung Galaxy S z systemem 2.2 Froyo).
Jezeli chcesz potestować to zapraszam:
http://www.polskastacja.pl/pliki/Polskastacja.pl.apk

Ale koniecznie czekamy na email zwrotny z informacja:
- czy aplikacja u Ciebie dziala
- jaki model telefonu
- jaka wersja androida
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Luty 04, 2011, 08:49:09 »

Jest update, działa już na Samsungach Galaxy S. Tutaj wersja testowa:

Prosimy o emaile zwrotne czy dziala na Waszych telefonach (model i wersja androida).
Dzieki.
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Luty 09, 2011, 09:00:51 »

Jest kolejna wersja, mam nadzieje juz finalna. Poprawilismy kilka rzeczy.
Prosimy o testy. Link ten sam:

Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Marzec 02, 2011, 05:39:28 »

Aplikacja jest juz w android market tu:
https://market.android.com/details?id=co.lab9
Edzio666
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 09, 2011, 09:03:40 »

Dwa pytanka Mrugnięcie

1. Jaka piosenka leci w tle, w reklamie Polskiej stacji na Androida którą można usłyszeć co jakiś czas w Waszym radiu?

2. Czy program na Androida doczeka się aktualizacji? Chodzi mi o wybór jakości radia - czyli np. AAC, 48kbps, 128kbps.
Radia słucham w większości poprzez Wi-Fi - więc chciałbym skorzystać z najwyższej jakości, a 'na słuch' to domyślnie najwyższa ona nie jest Mrugnięcie
weroni84
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 12, 2011, 09:28:02 »

Dwa pytanka Mrugnięcie

1. Jaka piosenka leci w tle, w reklamie Polskiej stacji na Androida którą można usłyszeć co jakiś czas w Waszym radiu?

2. Czy program na Androida doczeka się aktualizacji? Chodzi mi o wybór jakości radia - czyli np. AAC, 48kbps, 128kbps.
Radia słucham w większości poprzez Wi-Fi - więc chciałbym skorzystać z najwyższej jakości, a 'na słuch' to domyślnie najwyższa ona nie jest Mrugnięcie
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Lipiec 05, 2011, 07:57:21 »

Dwa pytanka Mrugnięcie

Co do piosenki - z biblioteki muzyki produkcyjnej.
Co do jakosci to pamietaj ze 48kbps jest kodowane w aacPlus, a mp3 jest kodowane w 128kbps.
Te jakosci sa bardzo porownywalne! Jezeli puszcze Ci ten sam utwor kodowany w 48kbps aacPlus i kodowany w mp3 128kbps, a Ty bedziesz w stanie powiedziec mi ktory z nich ma jakie kodowanie, to masz u mnie piwo (oczywiscie zakladajac ze sluchasz przez sluchawki w telefonie i zrobimy z 10 prób tak zeby wykluczyc przypadek).
Edzio666
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 01, 2011, 09:20:12 »

Dla mnie niestety format AAC jest 'niewystarczalny' i dużo słabszy od 128kbps w MP3. Wiem, że to oszczędność 'transferu' - można dzięki temu mieć więcej slotów dla słuchaczy.
Waszego radia słucham zarówno na średniej jakości słuchawkach dokanałowych jak i 'audiofilskich' nausznych. Różnica w jakości jest. Dla porównania można sobie pobrać z Android Market darmowy program do odtwarzania radia internetowego (np. TuneIn Radio - w którym można znaleźć sobie wszystkie kanały Polskiejstacji w różnych "jakościach" [48 i 128 mp3 oraz aacPlus] i tam jest doskonałe porównanie).

Dlatego przydało by się zrobić taką opcję w Waszym programie na Androida by była możliwość wyboru w jakiej jakości chcemy słuchać Polskiejstacji (bo przecież rozsyłacie po sieci 'sygnał' w 128kbps). Skoro inne programy odtwarzające internetowe radio pozwalają wybierać wszystko z bazy ShoutCast (w tym Polskąstację w 128 mp3) dlaczego miało by zabraknąć takiej opcji w oficjalnym programie PolskiejStacji?

pozdrawiam
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 04, 2011, 06:42:38 »

Zalezalo nam zeby aplikacja była prosta w obsludze. Teraz algorytm odtwarzania dziala tak ze probuje sie łączyc ze streamem aacPlus, jak mu sie nie uda (sa telefony, ktore nie obsluguja aacPlus w android) to wtedy łaczy sie w mp3 128kbps.  Szczerze powiedziawszy to bardziej myslimy nad wprowadzeniem dodatkowego streamu aacPlus 20kbps dla tych, którzy chcą słuchać stabilnie poprzez 3G. Bo mp3 128kbps dla aplikacji mobilnej ma sens tylko jak słuchasz poprzez wi-fi.  W kazdym razie jak wprowadzimy dodatkowy stream, to moze wtedy zrobimy przełacznik w aplikacji, zobaczymy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: