Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: "...\Temp\aac_party.pls nie może zostać otwarty, ponieważ..."  (Przeczytany 1773 razy)
tusia
Newbie
*

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 12, 2009, 11:12:11 »

Hej,

Probujac otworzyc radio za pomoca winampa wyskakuje mi takie cos:

Plik C:\Users\Tusia\AppData\Local\Temp\aac_party.pls nie może zostać otwarty, ponieważ powiązana z nim aplikacja pomocnicza nie istnieje. Zmień powiązania dla tego typu pliku w preferencjach.

W sensie, gdzie w preferencjach i dlaczego nie dziala?? Wczesniej dzialalo... WMP dziala, a dla Winampa takie cuda wyskakuja...
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 10, 2009, 05:44:32 »

Hej,

Probujac otworzyc radio za pomoca winampa wyskakuje mi takie cos:

Plik C:\Users\Tusia\AppData\Local\Temp\aac_party.pls nie może zostać otwarty, ponieważ powiązana z nim aplikacja pomocnicza nie istnieje. Zmień powiązania dla tego typu pliku w preferencjach.

W sensie, gdzie w preferencjach i dlaczego nie dziala?? Wczesniej dzialalo... WMP dziala, a dla Winampa takie cuda wyskakuja...

Musisz powiązać otwieranie plików "pls" z programem winamp. Najlepiej przeinstaluj winampa (tak bedzie najszybciej). Albo wejdz do Menu programu winamp, wybierz  "Opcje", "Preferencje", kliknij na "Typy Plików" i zaznacz plik "pls".
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2009, 08:17:35 wysłane przez Administrator » Zapisane
tusia
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2011, 01:53:18 »

Przeinstalowany byl i zaznaczone w preferencjach aby obslugiwac .pls a problem pozostaje... Jednak jak wejde w C:\...\Temp i tam wybiore plik .pls automatycznie winamp go otwiera
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 02:32:47 wysłane przez tusia » Zapisane
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Marzec 02, 2011, 05:35:31 »

Nie wiem jakiego uzywasz systemu operacyjnego (WinXP, Win 7?), ale musisz w systemie powiazac pliki *.pls z programem winamp. Utworz jakis plik, nazwij go test.pls lub jak masz lokalnie zapisany gdzies plik *.pls to kliknij prawym przyciskiem myszki i wybierz "Otworz za pomoca", potem zaznacz "Wybierz program", odszukaj w liscie programow winampa, zaznacz go, nastepnie zaznacz "zawsze uzywaj wybranego programu do otwierania tego typu plikow" potem ok i powinno dzialac. Teraz wejdz na strone i uruchom link do winamp.
tusia
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2011, 08:46:42 »

Wiesz, nie wiem w czym tkwil problem. Dostalam teraz nowego laptopa i dziala. Przenioslam ustawienia z firefoxa ze starego laptopa i przestalo dzialac. Cos w firefoxie musialo sie namieszac, bo jak przeinstalowalam firefoxa i nie kopiowalam ustawien ze starego, wszystko dziala jak trzeba.

Uwierz, mi probowalam wszystkiego. W momencie, gdy ta wiadomosc wyskakiwala, to nie mialam nawet szansy wybrac programu i zapamietac ustawien. To musialo byc cos w firefoxie, ale nie moge dojsc do tego co...

Dzieki za pomoc i czas.

Pozdrawiam.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: