Strony: [1] 2 3 ... 7
  Drukuj  
Autor Wątek: STWORZ SWOJE RADIO - tu zgłaszamy problemy i sugestie.  (Przeczytany 26112 razy)
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« : Październik 16, 2009, 02:39:47 »

Uruchomilismy nową wersję sekcji "Stwórz swoje radio" oraz nową wersję Playera.
Prosimy o wszlekie uwagi i spostrzeżenia w tym wątku.
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 02:47:55 wysłane przez Administrator » Zapisane
PiotrekW121
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Październik 16, 2009, 09:47:55 »

Uważam że tworzenie swojego radia jest tu całkowicie nie udane, mimo że wybieram i dodaje utwory do swojego radia przez 30min nie słyszałem ani jednego!!!

Robi się swoje radio a trzeba słuchać i dodawać na czarną listę setki jak nie więcej utworów:/ zmiany są konieczne i to poważne, bez obrazy ale jak dla mnie "swoje radio" to dla mnie wielki niewypał:/

Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Październik 17, 2009, 09:11:28 »

Uważam że tworzenie swojego radia jest tu całkowicie nie udane, mimo że wybieram i dodaje utwory do swojego radia przez 30min nie słyszałem ani jednego!!!

Robi się swoje radio a trzeba słuchać i dodawać na czarną listę setki jak nie więcej utworów:/ zmiany są konieczne i to poważne, bez obrazy ale jak dla mnie "swoje radio" to dla mnie wielki niewypał:/

Drogi Piotrze nie rozumiem zarzutów, bo własnie od wczoraj  jest dokładnie inaczej niz jak to napisałeś.
Podstawowe pytanie ile miałeś piosenek wybranych do sekcji "Ulubione piosenki"?
Po przekroczeniu 30 piosenek w ulubionych mozesz sobie włączyć funkcje w playerze "Tylko ulubione", system wtedy będzie grał tylko utwory te które wybrałes do ulubionych. (chyba o to Ci chodziło?)
Poza tym swoje utwory mozesz tez dodawać do ulubionych:
- wyłączając funkcję "Gram ulubione" - wtedysystem serwuje Ci oprocz piosenek z ulubionych takze inne z zasobow gotowych kanalow ktore okresliłes przy tworzeniu stacji. Wówczas naciskając na "+" dodajesz do ulubionych, nacioskająć na "-" wrzucasz na czarną listę, jezeli przesluchasz utwór i nie klikniesz na "+" lub "-" lub klikniesz na pomiń, to znaczy ze nie dodałeś tego utworu ani do ulubionych, ani na czarną listę, w przyszłości system moze Ci ponownie zaproponowć ten utwór do odtwarzania.
- mozesz dodawac piosenki do ulubionych recznie korzystajac z wyszukiwarki na anszej stronie i po kliknieciu na czerwona ikonę "+" obok piosenki (musisz byc zalogowany oczywisci).
- mozesz dodawać piosenki do ulubionych słuchając naszych gotowych stacji za pomocą webplayera, wtedy jak leci numer ktory Ci sie spodoba klikasz tylko na czerwona ikonke "+" obok aktualnie odtwarzanej piosenki (oczywiscie tez musisz byc zalogowany).
Aby sie dowiedziec ile masz piosenek w ulubionych:
- logujesz sie
- wchodzisz na sekcje "Stwórz swoje radio" i tam znajdziesz listę Twoich utworzonych kanałów. Klikasz na "Edycja" obok utworzonego kanału, a potem zakładka "Ulubione" - zobaczysz wtedy jakie pisoenki są w ulubionych i ile ich jest.
Poprobuj i daj znac, czy działa.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 09:15:35 wysłane przez Administrator » Zapisane
PiotrekW121
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Październik 17, 2009, 11:59:18 »

Działa OK:)
Mam jeszcze tylko pytanie czy istnieje możliwość, żeby inni mogli słuchać mojego kanału???
Bo jak narazie można słuchać mojego kanału tylko logując się na moje konto i wchodząc w profil.
Nie da się zrobić np. jakiegoś linku przez który inni mogli by słuchać mojego kanału??
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Październik 17, 2009, 04:27:00 »

Jest juz to zrobione. Mozesz podawac linka swojej stacji innym - emailem, na forum, w komunikatorze, na stronie www, na czacie. Jak znalezc link:
Zaloguj sie, kliknij na "Kanały radiowe", potem "Stworz swoje radio" i zobaczysz wtedy stworzone przez siebie stacje.
Klikasz obok wybranej stacji na "Wklej radio na www".
Mozesz tez inaczej bez logowania: wchodzisz na "Kanały Radiowe", "Stworz swoje radio", potem "Stacje radiowe stworzone przez innych uzytkownikow". Tam w wyszukiwarce wpisujesz fragment Twojego loginu lub nazwy Twojej stacji. Jak wyswietli Ci sie stacja klikasz na "Wklej radio na www" i kopiujesz sobie linka.  Wez pod uwage fakt ze w tej sekcji wyswietlane sa tylko te stacje, ktore maja przynajmniej 30 piosenek w ulubionych.
Ujfry
Newbie
*

Master

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 17, 2009, 09:05:59 »

chciałem sie tylko zapytac czy nie ma/bedzie mozliwosci wklepania nie tylko pojedynczych utworow tylko wiecej tych stacji ktorych bym chcial sluchac. bo oprocz np. system of a down chciałbym posluchac np. disco polo i co mam zrobic? po kolei piosenki do ulubionych dodawac?
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Październik 17, 2009, 09:18:08 »

chciałem sie tylko zapytac czy nie ma/bedzie mozliwosci wklepania nie tylko pojedynczych utworow tylko wiecej tych stacji ktorych bym chcial sluchac. bo oprocz np. system of a down chciałbym posluchac np. disco polo i co mam zrobic? po kolei piosenki do ulubionych dodawac?
System Of A Down bedziesz mieszał z disco polo? Musze przyznac ze dosyc oryginalnie ;-) A tak na powaznie ....masz mozliwosc stworzenia 5ciu stacji i w zaleznosci od nastroju sluchac sobie to co lubisz. Poza tym jak tworzysz stacje a artysta ktorego wybrales jest w kilku kanalach to mozesz dodac zasoby kilku kanałów do swojej stacji. Mozesz tez dodawac utwory recznie z wyszukiwarki.  Pomyslimy jednak o mozliwosci dodania zasobow danej stacji do Twojego kanału, aczkolwike zalezalo nam na tym zeby tworzenie stacji było jak najłatwiejsze. Sugestia oczywiscie przyjęta pod rozwagę , dzieki.
Ujfry
Newbie
*

Master

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Październik 18, 2009, 12:40:31 »

dzieki wielkie za szybka odpowiedz panie Administratorze Uśmiech
Ogólnie zależy mi na tym żeby nie wybierać "typu" stacji po wykonawcy ulubionym, gdyż mógłbym samemu ustawić sobie np. w jednej stacji "tylko rock" "ballad rockowe" "modern rock" itd. innej stacji "techno" "house" czy cos tam, a nie że musze liczyc na to ze w tych akurat bedzie moj ulubiony wykonawca. A do zmieniania piosenek sluzy bardzo fajny przycisk "pomin utwor". Ogolnie gratuluje mimo wszystko pomyslu na wlasna stacje Uśmiech
Pozdrawiam
Snoopi
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Październik 18, 2009, 11:16:53 »

A ja mam jedną czepialską uwagę co do utworów wyświetlanych w moim radiu. Nie raz widzę, że do końca utworu zostaje jeszcze na liczniku np. 2:03, potem 2:02; 2:01; 2:00 minuty a potem mam liczenie 2:59 trochę nie chalo bo patrząc po pasku postępu(tym czerwonym) widzę, że faktycznie to skończy się za 3 minuty a nie za 2. Mała pierdółka ale denerwuje na dłuższą metę
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Październik 18, 2009, 12:16:40 »

dzieki wielkie za szybka odpowiedz panie Administratorze Uśmiech
Ogólnie zależy mi na tym żeby nie wybierać "typu" stacji po wykonawcy ulubionym, gdyż mógłbym samemu ustawić sobie np. w jednej stacji "tylko rock" "ballad rockowe" "modern rock" itd. innej stacji "techno" "house" czy cos tam, a nie że musze liczyc na to ze w tych akurat bedzie moj ulubiony wykonawca. A do zmieniania piosenek sluzy bardzo fajny przycisk "pomin utwor". Ogolnie gratuluje mimo wszystko pomyslu na wlasna stacje Uśmiech
Pozdrawiam

Sprawa jasna. Wiem o co chodzi. Nam chodzilo jednak o prostotę, bo nie kazdy jest jednak technicznie biegły. Od czegos trzeba zaczac, a mysle ze będziemy ten moduł rozwijać i dodawać nowe funkcjonalności ;-)
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Październik 18, 2009, 12:17:58 »

A ja mam jedną czepialską uwagę co do utworów wyświetlanych w moim radiu. Nie raz widzę, że do końca utworu zostaje jeszcze na liczniku np. 2:03, potem 2:02; 2:01; 2:00 minuty a potem mam liczenie 2:59 trochę nie chalo bo patrząc po pasku postępu(tym czerwonym) widzę, że faktycznie to skończy się za 3 minuty a nie za 2. Mała pierdółka ale denerwuje na dłuższą metę

Nie zwrocilem akurat na to uwagi, bo dla mnie licznik nie był istotny, ale przekaze ten problem programistom. Dziekuje.
t4fun
Newbie
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Październik 19, 2009, 10:04:38 »

Gdy tworzyłem swoją stację wybrałem tylko r'n'b. Jak teraz dołączyć do tej stacji muzykę z kanału HipHop? Nie chcę tworzyć nowej bo w tej mam już pokaźną listę ulubionych.
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Październik 19, 2009, 10:34:16 »

Gdy tworzyłem swoją stację wybrałem tylko r'n'b. Jak teraz dołączyć do tej stacji muzykę z kanału HipHop? Nie chcę tworzyć nowej bo w tej mam już pokaźną listę ulubionych.
Narazie nie ma takiej funkcjonalności, ale postaramy się to dodać.
Oczywiście póki co zawsze możesz dodawać ręcznie utwory ze stacji Hip hop.
ariel4
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Październik 20, 2009, 01:33:09 »

Dlaczego nie mogę dodać utworu do ulubionych, lub do niechcianych. Dzieje się tak od kiedy działa modul "graj tylko ulubione"? Nie mogę też nic pominąć.
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Październik 23, 2009, 09:08:30 »

Dlaczego nie mogę dodać utworu do ulubionych, lub do niechcianych. Dzieje się tak od kiedy działa modul "graj tylko ulubione"? Nie mogę też nic pominąć.

Zadam Ci pytanie. Jaki jest sens dodawanie czegos do ulubionych jak juz masz w ulubionych? Bo przeciez jak klikniesz "Gram ulubione" to gra Ci tylko te piosenki ktore kiedys dodales do ulubionych. Jezeli chcesz usunac piosenke z ulubionych to najlepiej i najszybciej to zrobic w edycji swojej stacji.
Jezeli chcesz aby system serwował Ci nowe piosenki, to WYŁĄCZ "Gram ulubione" i wtedy mozesz sobie dodawac i usuwac to co nie lubisz. Opcja pominiecia na pewno nie bedzie włączona w przypadku gdy masz włączony przycisk "GRAM ULUBIONE".
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2009, 12:22:35 wysłane przez Administrator » Zapisane
Strony: [1] 2 3 ... 7
  Drukuj  

Skocz do: