Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Moduł prywatnego radia  (Przeczytany 494 razy)
frixi
Newbie
*

Zobacz profil Email
« : Luty 24, 2010, 10:30:41 »

Witam po raz pierwszy na forum. Korzystam ok kilku dni z modułu radia prywatnego. Bardzo fajne rozwiązanie, jeśli mogę dołożyć swoje sugestie to się z Wami chętnie podzielę.
Co by się przydało przynajmniej dla administratora danego radia to playlista danych utworów, wykaz utworów w danej kategorii. Z tego co jest to troszkę nie tak dodałem sobie Grechutę a mam mnóstwo innych utworów które mnie nie interesują. Druga opcja jaką można dodać do danego radia to umieszczenie w Playerze info (aktualnie twojego radia sucha ... osób) czyli ile osób w danym momencie słucha tego radia. To coś co by zwiększyło starania się danego właściciela by słuchało go coraz więcej osób, czyli dodawał by nowe utwory i poprawiał własną playlistę tych utworów. By taka funkcja była w pełni wykorzystywana to można dodać do zwykłego odtwarzacza dostępnego dla każdej z osób 2 przyciski utwór na + i utwór na - czyli coś w rodzaju głosowania na playlistę. A administrator mógłby widzieć przy odtwarzanym utworze czy podobał się czy ma głosy na minus. Dla administratora tylko informacja np -5 lub +5 świadcząca ilu osobą się podobało a ilu nie. może wymaga to napisania od początku całego Playera ale te funkcje pomogły by dopasować radio każdemu administratorowi tak by było częściej odwiedzane i słuchane a co za tym idzie także zwiększenie częstotliwości słuchania Waszego radia. Nie jest może to łatwe ale na pewno byłoby to coś czego nie mają inni. 
Snoopi
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Luty 24, 2010, 08:48:19 »

Popieram pomysł z info z aktualnie słuchającymi osobami naszego radia. To by na pewno motywowało do większego rozwoju własnych stacji. Poza tym oprócz liczby osób aktualnie słuchających naszego radia można by jeszcze dodać liczbę osób słuchających naszego radia w przeciągu ostatniej doby z uwagi na to, że jest spora ilość już stworzonych własnych stacji użytkowników i funkcja z aktualną listą mogłaby się nie do końca sprawdzać bo liczba osób które słuchają naszego radia często mogłaby być bliska zera lub jeden(czyli właściciel).
Administrator
Administrator
Full Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2010, 02:32:32 »

No ja raczej widze to w ten sposób ze dodałbym tylko parametr popularnosc stacji, ktory bylby tozsamy z iloscia uruchomien przez unikalnych uzytkownikow. Mysle ze to by zalatwilo sprawe.
herki68
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Marzec 09, 2010, 03:30:58 »

Witam, dopiero co zapoznaje się z opcjami radia prywatnego - fajnie było by gdyby było można ( coś w rodzaju własnej reklamy) dodawać do audycji...
A teraz zabieram się do dokładniejszego zapoznania się z innymi opcjami..
Pozdrawiam.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: